Radar · Utrikes

Motorsågsmassaker skakar engelsk idyll

Walton-on-Thames är en av de platser som har drabbats av den illvillige trädavverkaren.

Beväpnad med motorsåg har gärningsmannen slagit till i skydd av mörkret. Omkring 35 träd har fallit offer för massakern som har satt skräck i den lummiga engelska landsbygden.

Det är inte särskilt långt till London. Men till skillnad från den brittiska huvudstaden anses Elmbridge vara tyst, grönt och tryggt – åtminstone i vanliga fall. Den senaste tiden har dock det lummiga engelska distriktet, som ligger i grevskapet Surrey, skakats av en veritabel motorsågsmassaker.

Omkring 35 träd har fallit offer för en illvillig avverkare som slagit till i skydd av mörkret, bland dem ett vackert körsbärsträd som just slagit ut i blom. Flera av Elmbridges städer och byar, däribland Walton-on-Thames och Cobham har drabbats. De flesta träd har dock fällts intill floden Thames mellan Weybridge och Walton.

"En galning"

En boende i området har till och med uttryckt oro för att Surrey ska förlora ryktet som Englands lummigaste county.

– Det känns som om han leker med oss, sade Weybridgebon Cameron Flynn till CNN tidigare i veckan.

– Människor är väldigt förbryllade över hela situationen. Vissa är rädda eftersom det går omkring en galning med en enorm motorsåg och hugger ner träd.

Bekymrad lokalbefolkning har gått samman för att försöka få fatt i motorsågsmarodören och vissa har tagit spaningen i egna händer. Polisen uppmanade dock privatspanarna att inte närma sig någon misstänkt – i synnerhet inte eftersom denne sannolikt skulle ha en motorsåg i händerna.

Misstänkt gripen

Den 21-årige studenten Flynn ligger bakom Facebookgruppen ”Elmbridge Tree Patrol” där ledtrådar och möjliga vittnesmål har delats i veckor.

Och nu meddelar polisen att man med hjälp av allmänhetens tips har kunnat gripa en 24-årig man som misstänks för skadegörelsen. När en bil genomsöktes i Weybridge i torsdags hittades ”flera motorsågar och flis”, enligt BBC.