Radar · Morgonkollen

Rappare möts i rätten efter kidnappningen

Förhandlingen sker i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

I dag inleds förhandlingen i Stockholms tingsrätts säkerhetssal om kidnappningen av en av Sveriges mest spelade rapartister. Tio personer, bland annat två andra rappare, är åtalade för misstänkt inblandning.

Kidnappningen av den unge rapartisten skedde i april förra året.

Han hade tjänat mycket pengar på sin musik och sågs ofta med dyra klockor och smycken.

De åtalades plan var att kidnappa och råna honom och därefter, genom att hota om publicering av förnedrande bilder, tvinga honom att betala tre miljoner kronor, enligt åklagarens sammanfattning av brotten.

Något annat motiv än att komma över pengar och dyrbara föremål har åklagaren inte kunnat hitta.

Två andra svenska rappare är åtalade för inblandning i brott i samband med kidnappningen. Deras roll ska enligt åtalet främst ha varit att locka fram den unge artisten för att övriga inblandade skulle kunna föra bort honom.

Vid ett första försök misstänks den ene rapparen för att, med förespeglingen om ett musikaliskt samarbete, ha försökt locka fram artisten. Av olika skäl gick planen i stöpet och kidnappningsplanerna lades på is.

Planerna återupptogs några veckor senare och då misstänks den andre rapparen ha tagit över uppgiften att locka fram artisten. Förevändningen då var att rapparen skulle kunna hjälpa artisten att lösa en konflikt med en person.

Förhandlingen gällande kidnappningen beräknas pågå under fem dagar. Under måndagen ska bland annat den unge artisten höras.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV