Radar · Inrikes

Löfvens känga mot M efter Åkessons tweet

Statsminister Stefan Löfven (S).

I ett långt inlägg på Facebook riktar statsminister Stefan Löfven (S) en känga mot Moderaterna för partiets närmande till Sverigedemokraterna. ”Sverigedemokraterna är inte ett parti som andra. Detta parti är Ulf Kristersson beredd att göra sig beroende av”, skriver Löfven.

Han tar särskilt sikte på Jimmie Åkessons tweet om att Sverige behöver ett totalstopp för all invandring ”som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflyktingar”, och skriver att SD är ”öppna med sin extrema politik”.

Om M skulle använda SD i regeringsbildningen skulle SD kräva att få göra upp om hela statsbudgeten, meddelade partiets ekonomisk-politiske talesperson i en intervju i veckan — vilket Löfven också tar sikte på.

"Var går gränsen?"

”Budskapet är tydligt: Sverigedemokraterna kommer inte att bli passiva röstboskap åt Ulf Kristersson. Och varför skulle de? Det är uppenbart att en högerkonservativ regering är helt beroende av Sverigedemokraternas stöd. Vad kommer Ulf Kristersson gå med på, var går gränsen för vad han kan acceptera för att få regera?”, skriver Löfven.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sade tidigare i veckan att han inte delar Jimmie Åkessons tal om att invandrare utgör en belastning:

“Vi har stora integrationsproblem och därför vet jag att det finns en mycket stor majoritet för minskad invandring till Sverige — inte ökad. Hederskultur och klanstrukturer är allvarliga problem, däremot tycker jag inte att man generaliserande ska prata om människor som en belastning.”

Inte hård retorik

Åkesson själv köper inte premissen att det handlar om hård retorik, sade han i en skriftlig kommentar till TT.

”Det är inte hård retorik, även om (ni) vänsterliberaler gärna vill sätta den bilden. Däremot är verkligheten hård på grund av usel politik. Sverige har gigantiska problem till följd av ansvarslös invandringspolitik, som gett oss islamism, hedersförtryck och kriminella klaner. Det kommer jag fortsätta påtala, helt oaktat vad andra partier tycker om det”, skrev Åkesson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV