Radar · Morgonkollen

Tio ihjälskjutna i affär i Colorado

Avspärrningar utanför matvarubutiken i Boulder, Colorado.

Polisen bekräftar att minst tio personer, varav en polis, har dödats i en skottlossning i en större matvarubutik i Boulder i delstaten Colorado i USA. Ett stort polis- och vårdpådrag pågick på platsen i flera timmar.

En av de ihjälskjutna är en polisman som var en av de första på plats.

– Vi känner till tio dödsoffer vid brottsplatsen, inklusive en av våra egna polismän. Han svarade på larmet och var först på plats, och sköts till döds, berättar polischefen Maris Herold på en presskonferens, nästan sex timmar efter larmet om skjutningen.

En poliskälla säger till tv-bolaget ABC:s lokalkanal att de larmades om att någon blivit skjuten på parkeringsplatsen utanför och att poliser blev beskjutna när de kom dit.

Strax före klockan 15 lokal tid (22 svensk tid) skrev Boulderpolisen om larmet på Twitter och uppmanade människor att hålla sig borta. Ett stort område spärrades av kring köpkvarteret och parkeringsplatsen framför.

Vittnen som var inne i butiken berättar för lokala medier att de hörde många skott avlossas.

Den misstänkte förd till sjukhus

– I flera timmar var det oklart vad som egentligen hänt och hur många som dödats. Först fyra timmar efter larmet höll polisen sin första presskonferens, där man bekräftade att människor hade skjutits ihjäl, men inte ville säga hur många.

Den misstänkte är gripen och vårdas på sjukhus.

– Den enda med signifikanta skador, som vi känner till i dagsläget, är den misstänkte. Vi har inga andra allvarliga skador, sade polisbefäl Kerry Yamaguchi på presskonferensen.

Man i handfängsel

Flera ambulanshelikoptrar skickades till platsen och poliser sågs leda iväg en halvnaken och blödande man i handfängsel från butiken. Det har inte framgått om denne är den misstänkte skytten.

Poliser på platsen uppmanade via högtalare någon inuti butiken att överlämna sig själv till dem, rapporterar The Colorado Sun. Flera personer har också letts ut från byggnaden av poliser, många med händerna över sina huvuden.

Colorados guvernör Jared Polis skriver på Twitter att han följer händelseförloppet och ber för de inblandade.
Boulder är en stad med omkring 100 000 invånare, strax nordväst om Denver.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV