Radar · Morgonkollen

137 döda i Niger efter brutal jihadistattack

Ett kvínna står utanför ett dammigt flygfält i Niger, som lider av krig.

I helgen dödades 137 människor av beväpnade angripare i samordnade attacker mot orter i Niger, uppger det afrikanska landets regering.

”Genom systematiskt hot med den civila befolkningen som mål har dessa beväpnade banditer tagit ytterligare ett skräckfyllt och brutalt steg”, säger regeringens talesperson Zakaria Abdourahamane i ett uttalande som lästes upp på måndagen i landets nationella tv.

Tidigare under dagen hade dödssiffran 60 angetts – den kraftiga uppskrivningen gör söndagens misstänkta jihadistsdåd till det dödligaste hittills i Niger.

De beväpnade männen körde in i orterna Intazayene, Bakorat och Wistane nära gränsen till Mali och ”sköt på allt som rörde sig”, enligt en lokal tjänsteman.

Extremister med koppling till terrorrörelserna IS och al-Qaida utför regelbundet dödliga angrepp i det västafrikanska landet. I början av januari dödades runt 100 personer i en samordnad attack.

I fjol dödades sammanlagt hundratals människor i jihadistattacker, många av dem längs gränsregionerna mot Mali och Burkina Faso samt vid gränsen i söder mot Nigeria.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV