Radar · Utrikes

Flera döda i attack mot polisstation i Myanmar

Människor i Myanmar protesterar dagligen mot militärkuppen som skakade landet den 1 februari i år, och som lett till ökade stridigheter mellan väpnade styrkor och säkerhetsstyrkor.

Väpnade grupper uppger att de har dödat minst 13 soldater eller poliser i en attack på en polisstation i östra Myanmar, rapporterar lokala medier.

Attacken ägde rum i staden Mobye. Filmer som sprids i sociala medier visar vad som ser ut att vara döda medlemmar ur säkerhetsstyrkorna.

Under söndagen utbröt även eldväxling mellan säkerhetsstyrkor och etniskt sammansatta milisgrupper i en stad vid gränsen mot Kina, rapporterar lokala medier. Medier har publicerat bilder på bilar fulla av kulhål, men det finns inga rapporter om skadade personer därifrån.

Söndagens strider är de senaste att bryta ut i Myanmar efter militärkuppen i februari, som lett dels till ökad intensitet i konflikter med milisgrupper i gränsregionerna, dels till bombningar, skjutningar och bränder runtom i landet.

På lördagen attackerade även en milisgrupp en militärpost nära den indiska gränsen.

Juntan har ett växande antal konflikter att hantera sedan man grep makten i början av februari. Etniskt sammansatta väpnade grupper som under decennier har stridit för ökad självbestämmanderätt har fått stöd av andra grupper som motsätter sig kuppen.

Samtidigt fortsätter de dagliga protesterna mot juntan runtom i landet, och sjukhus, skolor och stora delar av näringslivet har paralyserats på grund av de omfattande strejkerna.

Minst 815 människor har dödats i landet av säkerhetsstyrkorna sedan kuppen, enligt aktivistgruppen AAPP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV