Radar · Politik

Centerns partiledare Annie Lööf backar från hyresförslag

Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) backar nu från hyresförslaget.

Centerpartiet släpper kravet på fri hyressättning i nyproduktion som fällde statsministern Stefan Löfven. ”Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar januariavtalet för att få bättre balans”, säger Centerledaren Annie Lööf till Dagens Nyheter.

Hon säger till tidningen att M, KD, SD och V stoppade förslaget i måndags i och med misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven.

– Därför kan jag konstatera att förslaget saknar majoritet i riksdagen och finns därför inte längre på bordet, säger Lööf.

Hon upprepar att hon vill se en bred samverkan i den breda mitten av svensk politik och att den bästa vägen för det är att fortsätta januariavtalet.

I utbyte mot hyresförslaget vill C i stället att höstbudgeten ska innehålla rejäla sänkningar av inkomstskatten för låg- och medelinkomsttagare.

Dessutom ska skatten på investeringssparkonton, ISK, sänkas.

Annie Lööf säger att hon hoppas att Liberalerna vill vara med i ett fortsatt samarbete. På frågan om vem hon väljer, V eller SD, om hon blir tvungen att välja, svarar hon:

– Vi kommer inte att välja däremellan.

Centern kommer inte att budgetsamarbeta med vare sig Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, säger hon.