Radar · Morgonkollen

Vaccinerade i New York belönas med marijuana

Under parollen "Joints for jabs" (ungefär joints för nålstick) delades marijuana ut i New York till personer som kunde visa upp vaccinationsintyg.

Under tisdagen kunde New York-bor över 21 år som visade upp intyg på att de vaccinerats mot covid-19 hämta ut gratis marijuanacigaretter.

– Det här är första gången som vi kan hänga här och lagligt dela ut joints, säger Michael O’Malley, en av arrangörerna till ”Joints for jabs” (ungefär joints för nålstick) vid Union Square, på Manhattan.

– Vi stöder det federala arbetet med att få ut vaccinet. Och vi försöker också få dem att federalt legalisera marijuana, säger han.

Liknande evenemang förekom under dagen i USA:S huvudstad Washington DC och har tidigare bland annat genomförts i Michigan.

Den 31 mars undertecknade New Yorks guvernör Andrew Cuomo lagstiftning som tillåter vuxna över 21 år att köpa cannabis och att hemma odla växter för personlig konsumtion.

Flera liknande evenemang har genomförts i USA under de senaste veckorna, men det handlar vanligtvis om att vaccinerade får mat eller dryck av något slag.