Radar · Utrikes

Granateld och vägbomber i oroligt Syrien

Våldet har flammat upp i Damaskus.

Minst 27 personer uppges ha dödats i det konflikthärjade Syrien, där våldet flammat upp i huvudstaden Damaskus och i Idlib i nordväst.

Morgonrusningen rapporteras ha varit i full gång i Damaskus när två bomber, placerade på en buss som fraktade soldater, exploderade nära Nationalmuseet. Minst 14 personer dödades, rapporterar statliga medier. I den statliga tv-kanalen visades under förmiddagen bilder på den sönderbrända bussen.

Damaskus har varit förhållandevis skonat från attacker den senaste tiden, sedan de syriska regimstyrkorna intog de förorter som hölls av rebeller. Onsdagens dåd beskrivs som det värsta på fyra år. Ingen grupp har dock tagit på sig ansvaret för attacken.

Parallellt rapporteras regimstyrkornas granatbeskjutning ha dödat 13 personer i Ariha i den rebellkontrollerade regionen Idlib i nordväst. Tre av dem var barn, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar konflikten från Storbritannien.

Kriget i Syrien inleddes 2011, då president Bashar al-Assads regim svarade med våld på de protester för demokrati som utbröt under den arabiska våren. Sedan dess har över 350 000 människor dödats och flera miljoner flytt.