Glöd · Debatt

Politiker hycklar om islamofobi

Islam är en självklar del av det svenska samhället idag.

DEBATT Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshofs uttalande om islam fortsätter att väcka starka reaktioner bland politikerna. Först ut var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som kallat Jomshofs uttalande för ”helt enkelt avskyvärt”. Därefter gav även Centerpartiets ledare Annie Lööf sig in i debatten. ”Vi är Sverigedemokraternas motpol”, basunerar Lööf ut som vanligt och fördömer uttalandet.

Sverigedemokratiska politiker är ärliga som vanligt. De har ingen dold agenda. De säger det de tänker och visar återigen att SD är ett antimuslimskt parti. Det intressanta i debatten är reaktionerna bland Sverigedemokraternas såkallade ”motpoler”, bland annat C och M.

Moderaterna har en partitopp, Hanif Bali som flitigt mobbar, kränker och hånar svenska muslimer och deras religion. Vi minns att Hanif Bali kallade muslimernas profet för ”en analfabetisk pedofil” i en diskussion på Twitter. ”Jag skiter i om det här är stötande” tillade Bali i en intervju på Nyheter 24. Vidare menade Bali i ett annat Twitter-inlägg att muslimerna bör utsättas för social intolerans. Det är varken den första eller sista skandalen som Bali har varit med om. En enkel Google-sökning ger oss flertalet resultat där muslimer eller islam hånas av Moderaternas toppnamn Bali. Inte ett enda fördömande har vi hört vare sig från Ulf Kristersson eller Annie Lööf som idag reagerar på SD-toppen Richard Jomshofs uttalande om islam.

Vi vet också att Centerpartiet har börjat kopiera politik från Sverigedemokraterna. Först fattade partiet ett stämmobeslut om att förbjuda omskärelse på pojkar, vilket väckte upprördhet bland muslimer och judar i Sverige. Och nyligen gick en partitopp Aphram Melki (C) ut i en debattartikel och berättat att han vill  införa krav på självförsörjning och möjligheten att återkalla medborgarskap. Detta är i grund och botten ett SD-förslag.

Det har skett flertalet attacker mot svenska muslimer och islam under de senaste åren, bland annat har koraner bränts på öppen gata. Flertalet förbud mot muslimernas övertygelser har röstats igenom eller föreslagits av M, L, S, C, V. Flertalet muslimska organisationer och profiler har hängts ut och deras bidrag stoppats på lösa grunder. Flertalet muslimska friskolor har brännmärkts. Dessa skolor utsätts för en ständigt pågående häxjakt. Återigen, inte en enda fördömande har vi hört från Kristersson, Lööf eller en annan partiledare.

Det är inte längre Sverigedemokraternas öppna antimuslimska agenda som skrämmer oss muslimer, utan det politiska hyckleriet som övriga partier ägnar sig åt. Varför vill dessa partier bland annat förbjuda omskärelse, religiösa skolor och slöja om de inte tycker att islam är en avskyvärd religion? Att gå ut med diverse förbud mot olika muslimska övertygelser och sedan försöka profilera sig som motpoler till Sverigedemokraterna, är ytterst oärligt.
Är islamofobi och rasism mindre farlig när det utövas av moderata, centerpartistiska, socialdemokratiska eller vänsterpartistiska politiker än sverigedemokratisa politiker? Bland annat Ulf Kristersson borde svara på varför han håller tyst när moderata politiker med Hanif Bali i spetsen tävlar ständigt om att håna muslimer och islam?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV