Radar · Politik

L: Sverige kan lära sig om medicinsk cannabis

Sverige kan lära av andra länder när det gäller medicinsk cannabis, tycker Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill att Sverige lär sig av andra länder om medicinsk cannabis.
”I medicinskt syfte finns det väldigt mycket som vi kan göra med cannabis”, säger Sabuni.

Nyamko Sabuni får i Ekots lördagsintervju frågan om det är dags för Liberalerna att ändra sin inställning till cannabis, mot bakgrund av det liberala systerpartiet i Tyskland vill tillåta försäljning av cannabis i ett slags systembolag.

–Man vet aldrig vad framtiden bär med sig. Mitt första steg är att se till att vi kan använda cannabis i medicinskt syfte, det finns många med olika typer av sjukdomar som kan få lindring av cannabis och där ligger vi efter, säger Sabuni och fortsätter:

– Jag vet att det pågår försöksverksamheter, men jag tycker att flera länder ligger tillräckligt långt före för att vi ska kunna lära av dem och se till att det blir tillgängligt för dem som behöver det i Sverige, säger Sabuni.

Partiledaren säger dock nej till att helt legalisera cannabis, och förklarar att hon ”inte är säker på” att legalisering är lösningen på missbruksproblematiken.

– Jag är inte säker på att det är lösningen. Jag är inte vetenskapsperson, jag har inte läst närmare i några rapporter, men jag tror att det är viktigt att vi har ett fungerande samhälle när det gäller att ge hjälp och stöd till de som råkar hamna i missbruk, säger Sabuni.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV