Glöd · Ledare

De blåbruna förnekar sig inte den här gången heller

Så kom då den första budgeten, M, KD, och SD emellan. Det blåbruna blocket är alltså en realitet. Det är väl inga överraskningar i den budgeten. Den innehåller bland annat en överenskommelse om att riva upp nya migrationslagen för att den ska “anpassas” till den rättsliga miniminivån enligt EU-rätten, man avser att sänka diesel- och bensinpriset med 50 öre och såklart vill man genomföra ytterligare ett jobbskatteavdrag. 

Det är svårt att inte notera ironin i att man i förslaget först formulerar sig så här “Åtgärder för en bättre miljö och lägre utsläpp kan gå hand i hand med jobbskapande och en stark ekonomisk tillväxt. För detta krävs väl utformade och effektiva styrmedel. Förorenaren ska betala för sin miljöpåverkan samtidigt som förnybar och miljövänlig teknik kan växa fram.” för att i nästa stycke föreslå sin skattesänkning på bensin och diesel. De enda egna reformerna i klimatfrågan är ett uppdrag till energimyndigheten (utan dedikerade pengar) och att man lägger 600 miljoner dyr satsning på laddinfrastruktur.

Det här är alltså precis vad vi får med Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater: ökade skillnader mellan fattiga och rika, inga åtgärder för att möta klimathotet och ännu sämre villkor för de allra svagaste, de som behövt fly sina länder.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV