Krönikor

Extrema åsikter måste bekämpas

Jag läste på ledarsidan i DN att ”extrema åsikter måste bekämpas”. Jag håller med! Extrema åsikter måste sannerligen bekämpas.

Den extrema idén att sälja ut elnät till globala bolag måste bekämpas! Ett av Sveriges största ägs av en global jätte.

Den extrema idén att som enda land i världen tillåta vinstuttag ur skattefinansierad skola måste bekämpas!

Den extrema och bisarra idén att kalla gran- och tallplanteringar för skog måste bekämpas! Skog är djur, växter, träd, liv och sammanhang.

Den extrema idén om evig ekonomisk tillväxt måste bekämpas! Till och med Nationalencyklopedin slår fast att exponentiell tillväxt – det är så ekonomisk tillväxt mäts – är omöjlig i längden, men de extrema fattar ingenting.

Den extrema idén att bedriva konsumtionspropaganda i form av reklam för cirka 80 miljarder årligen måste bekämpas! Den betingande maktutövningen, som skapar normer, måste avslöjas som just maktutövning.

Den extrema idén att låta åtta procent av statens budget gå till militär upprustning måste bekämpas! I en tid när brister i skola, vård, rättskedja och allt större sårbarhet hotar demokrati, social anständighet och människans frihetsrum måste extremismen stoppas!

Den extrema idén att inte skriva på FN-konventionen mot kärnvapen måste bekämpas! En majoritet av befolkningen, i alla politiska läger, vill skriva på. Men de extrema vägrar!

Den extrema idén att man kan garantera säkert försvar av kärnavfall i hundratusen år måste bekämpas!

Den extrema idén att inkomst på kapital ska beskattas betydligt mindre än det arbete som utförs av låginkomsttagare måste bekämpas!

Den extrema idén att marknadsliberalismen ska tugga i sig socialliberalismen måste bekämpas!

Den extrema idén att konservatismen inte skulle omfatta värnande av natur och miljö måste bekämpas!

Den extrema idén om att socialismen är Guds gåva till mänskligheten måste bekämpas. I grunden saknar den likt liberalismen den nödvändiga ekologiska dimensionen.

Den extremt bisarra idén om att det gröna partiet ska vara visionära realister måste stoppas. Det som nu krävs är realistiska visionärer som fattar att det enda realistiska är att vara visionär.

Den extrema idén som finns i Sverige att globaliseringen är viktigare än minskad sårbarhet och självtillit måste bekämpas.

Den extrema idén om att demokrati inte omfattar rimlig ekonomisk rättfärdighet måste bekämpas!

Den extremt bisarra idén om att målet för politiken är att ”skapa mer arbete” måste bekämpas!

Extremt idiotiska ledarkommentarer i borgerliga – och en del kvarvarande socialistiska – tidningar måste bekämpas.

Den extrema idén om att …

Jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till. De extremas kamp för att låta det extrema bli norm har onekligen lyckats. Så nu lever vi i extremisternas samhällsmodell … De extrema besitter ledarredaktioner, byråkratier och riksdag. Debatten måste syresättas! Frågan ”Vad ska vi ha samhället till?” är mer befogad än på mycket länge.

Fantastiska skidspår på närmsta sjö.

Energidebattens fördumning som leds av Ebba Busch och upprätthålls av uselt pålästa journalister.