Radar · Miljö

Fortsatt kamp mot Saint-Tropez-branden

En brandman förbereder sig för att bekämpa branden nära Saint-Tropez på tisdagen.

Den stora skogsbranden nära Saint-Tropez i Provence i södra Frankrike fortsätter att härja utom kontroll. Men den kraftiga vinden har mojnat och elden sprider sig inte längre lika snabbt.

Sent på tisdagskvällen kämpade omkring ettusen brandmän mot branden, som då var runt 6 500 hektar stor.

– Kampen fortsätter och branden är ännu inte begränsad, sade president Emmanuel Macron efter att under tidig kväll ha träffat de ansvariga för brandbekämpningen.

Under kvällen mojnade vinden något, elden spred sig inte med samma fart som tidigare.

– Det är inte så mycket vi kan göra, mer än att skydda liv och egendom, säger Eric Grohin vid departementet Vars brandkår.

Runt 7 000 personer har evakuerats från hem och campingplatser, bland dem 1 300 från en campingplats fyra mil från turistorten Saint-Tropez.

Branden tros ha startat vid en motorväg som går genom ett naturreservat, Plaine des Maures, nordväst om Saint-Tropez. Halva naturområdet tros ha brunnit ner, men en närliggande by som hotades av lågorna, La Garde-Freinet, har klarat sig.

– Vi har aldrig sett eld röra sig så fort tidigare, det är tre eller fyra gånger så snabbt som normalt, säger La Garde-Freinets borgmästare Thomas Dombry.