Radar · Morgonkollen

22-åring gripen för dådet i Atalanta

Här inträffade en av skjutningarna.

En 22 åring har gripits för dådet i Atlanta i Georgia i USA. Dådet har hittills krävt åtta liv, varav sex var kvinnor av asiatiska ursprung.

Enligt CNN har polisen gripit en känd högerextrem man för dådet och polisen uppger att de har videobevis som tyder på att ”det är extremt troligt” att den gripen mannen är ansvarig för alla dödsskjutningarna.

Hatbrotten mot amerikaner med asiatiskt ursprung har ökat under pandemin, något som också nyligen uppmärksammades av president Joe Biden.

I ett tal beskrev han hur de har attackerats, trakasserats, beskyllts och blivit syndabockar när det gäller spridningen av coronaviruset, skriver TT.

Enligt Tobias Hübinette, docent och lektor vid Karlstads universitet och expert på minoritetsfrågor, kan dådet var ett av de blodigaste hatbrotten mot asiater i modern amerikansk historia.

Den misstänkte mannen greps efter en biljakt några timmar efter skjutningarna. Övervakningsbilder tyder på att det är ”extremt sannolikt” att det handlar om samma skytt på alla tre salonger, uppger TT.

Uppdaterad: 12:01

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV