Radar · Morgonkollen

Hässelbyfallet: Pappan kan begäras häktas redan i dag

Gosedjur, blommor och ljus har lagts ner vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i söndags kväll.

Den man som anhölls misstänkt för mord och mordförsök efter att två barn fallit från en bostad i Hässelby i Stockholm kommer att förhöras vidare under dagen och kan då begäras häktad av åklagare.

–Sannolikt därefter kommer jag att ta ställning till om han ska begäras häktad, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Senast klockan 12 på torsdag måste åklagaren fatta beslut om den anhållne mannen ska släppas på fri fot eller begäras häktad, men beslutet kan alltså komma att tas redan i dag. I övrigt är åklagaren mycket förtegen.

– Jag kan inte kommentera någonting om själva händelseförloppet i det här skedet, det är otroligt tidigt i utredningen, säger Maria Franzén.

Åklagaren bekräftar dock att händelserna utspelat sig i en familj. Medan pappan kan komma att häktas under dagen släpptes mamman under gårdagen.

– Jag kan inte ge några detaljer, men det som framkommit i utredningen, och i förhör med kvinnan, medförde helt enkelt att misstankarna försvagades och det finns inte längre skäl till att hålla henne frihetsberövad längre, säger Maria Franzén.

Kvinnans advokat Lars Runeberg vill inte kommentera hur kvinnan ställer sig till anklagelserna, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

TT söker mannens advokat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV