Energi · På gång

På gång

Jordbävningen orsakade en tsunami och kärnkraftsolyckan i Fukushima.

16/2 Strålsäkerhetsmyndigheten arrangerar digital konferens på Nationella strålsäkerhetsdagen på temat Tio år sedan olyckan i Fukushima – om industrins och myndighetens lärdomar. Konferensen kommer också att belysa olika konsekvenser av olyckan för det japanska samhället.

Hållbart skogsbruk - finns det på andra sidan hyggena?

16/2 Ola Engelmark kommer att prata om – det långsiktiga skogsbruket där ägaren kan försörja sig på sin skog, där biologisk mångfald och sociala värden utvecklas och där skogen blir en del av det aktiva klimatarbetet.

Privatisering av välfärd – ett svenskt experiment

16/2 Institutet för Näringslivsforskning arrangerar digitalt seminarium om privatiserade välfärdstjänster. I panelen medverkar Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M), Södertäljes kommunalråd Boel Godner (S) och Kommunals ordförande Tobias Baudin.

Cybersäkerhet diskuteras i Framtidsarenan

17/2 Försvarsmakten, MSB och Microsoft i en paneldiskussion om cybersäkerhet på Framtidsarenan.

Forskaren som aktivist – Stellan Vinthagen

17/2 Möt Stellan Vintagen, världens första professor i fredligt motstånd vid University of Massachusetts som har saboterat kärnvapenbestyckade ubåtar och suttit i fängelse flera gånger, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang.

Delad data mellan vård och omsorg

18/2 SNS arrangerar digitalt seminarium med regeringens särskilde utredare Sören Öman presenterar delbetänkandet i utredningen om sammanhållen information inom vård och omsorg.

SCB: Nybyggnad av bostäder

18/2 SCB: Nybyggnad av bostäder, 4:e kvartalet.

Pälsmarsch

20/2 Djurfront Stockholm samlas på Sergels för att gå runt innerstan med skyltar, megafon och ljud från pälsindustrin

Presidentval i Niger

21/2 Niger: Andra omgången av presidentvalet.

SCB: Befolkningsstatistik

22/2 SCB: Befolkningsstatistik för 2020.

Afghanistan i dag och framåtblickar

22/2 Efter årtionden av krig har USA och talibanerna skrivit under ett avtal 29 februari 2020. Vad innebär avtalet mellan USA och Talibaner för fortsatta intra-afghanska samtal? Och vad är egentligen förutsättningarna för fred i Afghanistan? Svenska Afghanistankommittén anordnar ett digitalt panelsamtal om situationen i Afghanistan!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV