Radar · Djurrätt

Djurrättsaktivister låser in sig i burar: ”Rösta emot pälsdjursfarmning”

Djurrättsaktivister i Lettland låser in sig i burar utanför den lettiska riksdagen för att uppmana ledamöterna att rösta för ett förbud mot pälsdjursfarmning.

Djurrättsaktivister i Lettland låser in sig i burar utanför den lettiska riksdagen, Saeima, för att uppmana riksdagsledamöterna att rösta emot pälsdjursfarmning. Aktionen, som började i dag, kommer att pågå i en månad.

Med start i dag, onsdag, kommer aktivister från den lettiska djurrättsorganisationen Dzīvnieku brīvība turas om att låsa in sig i en stor metallbur utanför den lettiska riksdagen, rapporterar den lettiska radiostationen LSM. Var och en kommer att befinna sig inlåst i buren i 12 timmar i sträck, för att kasta ljus över pälsdjursindustrin och dess tysta offer – djuren.

Syftet med aktionen, som kommer att pågå i en månad, är att uppmana de lettiska parlamentsledamöterna att rösta för ett förbud mot pälsdjursfarmning i landet.

– Saeima kommer snart att se ett förslag till ändringar i djurskyddslagen som handlar om ett förbud mot pälsdjursfarmning i Lettland. Vårt mål är att uppmuntra ledamöterna att fatta rätt beslut. Så rösta på mänskligheten och emot pälsdjur. Vi vill påminna dem varje dag om att denna omröstning är avgörande för tusentals oskyldiga djur, säger Katrina Krigere, ordförande för Dzīvnieku brīvība och fortsätter:

– Och, ja, vi låser frivilligt in oss i 12 timmar för att frigöra rävar och minkar, som för alltid är instängda i burar, säger hon till den lettiska radiostationen LSM.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV