Glöd · Ledare

Gangstergänget till höger

Att politiker lever i sin egen bubbla utan erfarenhet från världen utanför och det som de beslutar om är en vanlig tes i det politikerförakt som sprids. Det kan man dock inte beskylla det nationalkonservativa blocket för, när de nu alltmer envist bestämt sig för att göra frågan om brott och straff till valets främst fråga.

Ena partiet har just nu en riksdagsledamot i tjänst som anklagas för olämpligt sexuellt beteende och en partiledare som tidigare polisutretts för mutbrott sedan han tagit emot en lägenhet som var till för tonårsflickor som hade problem och hotade kvinnor som behövde en tillfällig fristad. Lägenheten fick han från en ideell förening som han som politiker gjorde affärer med.

Det andra partiet har en lokal företrädare som just nu sitter häktad misstänkt för mord och för ett antal år sedan gick delar av partitoppen runt på Stockholms gator och hotade folk med järnrör. Men de är inte ensamma, i förra valet var över 7 procent av deras kandidater dömda för brott de senaste tio åren. Och i deras förra riksdagsgrupp hade 12 procent dömts för brott. Vilket är en siffra som ingen invandrargrupp kommer i närheten av.  

Som kronan på verket har vi det tredje partiet där partiledaren själv i somras fick 60 dagsböter på totalt 60 000 kr för ett brott hon sedan gör allt för att förringa.

Det finns mycket att säga om det nationalkonservativa blockets omdöme, men man får ändå ge dom att det där med kriminalitet är något som de verkligen satt sig in i.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV