Radar · Utrikes

Försvarssidan: Floyd led av hjärtproblem

Försvarsadvokat Eric Nelson.

Rättegången i Minneapolis mot polismannen Derek Chauvin gick in i en ny fas på tisdagen, då Chauvins försvarsadvokater inledde granskningen av gripandet som ledde till George Floyds död. Ett vittne hävdade att Floyds död kan ha berott på hjärtproblem.

Försvarssidans advokat Eric Nelson begärde att åtalet skulle läggas ned, då han hävdade att åklagarsidans argument inte höll i rätten. Begäran, som är en standardprocedur i en rättegång, avslogs av domare Peter Cahill.

Försvaret kallade sedan den nyligen pensionerad chefläkaren i delstaten Maryland, David Fowler. I vittnesmålet ifrågasatte Fowler den rättsmedicinska utvärdering som gjorts av läkaren i stadsdelen Hennepin county i Minneapolis.

I vittnesmålet sade Fowler att han trodde att Floyds död berodde på ett hjärtfel som gjorde att hans hjärta slog ojämnt. Han trodde också att avgaser från bilen vid ingripandet kunde ha bidragit till dödsorsaken, tillsammans med spår av kemikalierna fentanyl och metamfetamin som fanns i Floyds kropp.

– Detta är ett fall där man har många olika och motstridiga delar, sade Fowler.

Försvarssidan har ännu inte, enligt medieuppgifter, bestämt sig för om den åtalade polisen Derek Chauvin ska kallas till vittnesbåset.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV