Energi · Bak

Vem är brunast i SD?

Richard Jomshof, brunast i SD.

Richard Jomshof är klart brunast av Sverigedemokraternas alla 62 nyanser av brunt i Sveriges riksdag – i alla fall om man ser till hela året. Det visar en analys från BAK.

Även om det står klart att Jimmie Åkesson var brunare förr så har han dock kvar sin bruna färg,  även om svärtan tunnats ut efter att ha varit partiledare i över 15 år – vilket dock är kortare än Adolf som satt som partiledare i 24 år innan han tog livet av sig.*

Var var vi nu? Just det! Så är helt klart så att det är Richard Jomshof som är brunast. Till skillnad från Jimmie behåller nämligen Richard sin bruna färg även under vintern – år efter år. Enligt uppgifter till BAK åker nämligen Richard varje vinter ner till Obersalzbergs sluttning i de bayerska alperna, i närheten av Berghof, för att lapa sol och förbättra sin bruna nyans.

Inte brunast i SD – men väl på en hedrande fjärde plats
Inte brunast i SD – men väl på en hedrande fjärde plats. Foto: Riksdagen/Facklan är från 2006.

På andra och tredje plats kommer två kvinnliga ledamöter: Yasmine Eriksson (3) och Caroline Nordengrip (4).

Från höger:  Caroline Nordengrip och Yasmine Eriksson
Från höger: Caroline Nordengrip och Yasmine Eriksson.

På grund av vissa tekniska problem lyckades vi inte få fram vilka som knep resterande platser, men vi kan passa på att berätta att 2006 bytte SD ut sin fackla, när man genom en medlemsomröstning beslöt att byta partisymbol till en blåsippa. Vars egenskaper, blåsippan alltså, kan ”väcka en hel nation ur vinterdvala”, skrev SD i ett pressmeddelande.

Bildtexten ovan är samplad från internet
Bildtexten ovan är samplad från internet.

Priset för roligast på internet i dag går till ...

Källa: postad av yu/Babar7 här! 
Källa: postad av yu/Babar7 här! 

* Rättelse: Först jämförde vi hur länge Adolf varit rikskansler med hur länge Jimmie varit partiledare, vilket är missvisande då Jimmie ännu inte jobbat som rikskansler. Adolf var partiledare från 1921 fram till 1945, cirka 24 år.