Glöd · Ledare

Regeringen sänder fel signaler till fotbollspubliken

I helgen var det premiär i allsvenskan. Efter lite olika bud om hur det skulle bli med publikinsläpp stod det till sist klart att publik skulle vara tillåtet, om de var färre än åtta stycken, alltså.

Argumentet för att man på dessa massiva arenor ute i den friska luften bara skulle kunna ta in 8 personer är främst att man inte vill skicka fel signaler. När läget är så besvärligt som det är nu, med en ökande samhällsspridning och en situation på iva i paritet med hur det var när det var som värst under andra vågen, vill man från Folkhälsomyndighetens och regeringens sida inte sända signalen att läget är lugnt eller under kontroll. Därför får bara 8 personer stå och huttra i snön på samma läktare.

Man kan förstå hur de tänker, men den signal de skickar nu, den är så enormt mycket farligare. Att vidhålla en gräns på 8 personer på en arena som har plats för 10 000–50 000, när varje liten buss är fylld med betydligt fler, det skickar bara signalen att vi inte kan lita på rekommendationerna, att vi inte kan lita på regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att rekommendationerna finns där, inte för att de egentligen hjälper, funkar eller behövs, utan för att regeringen tror att det är så man kommunicerar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV