Radar · Utrikes

Skolattack: Elever flydde genom fönstren

Många ambulanser skickades till den våldsdrabbade skolan i Ryssland.

Elever rapporteras i panik ha flytt genom fönstren när en skola i ryska Kazan attackerades. Minst elva dödsoffer ska ha krävts i miljonstaden 80 mil öster om Moskva. Mycket är fortfarande oklart rörande händelsen.

Ryska nyhetsbyråer skriver att minst en lärare och ett antal elever konstaterats döda. Tiotals människor ska ha skadats.Skola nummer 175 ligger i ett tätbefolkat område i östra Kazan, och många mobilfilmer cirkulerar från attacken. I en av dem syns hur en polis har tryckt ned en person på marken framför skolans huvudingång, och sedan rycker upp och för bort honom.

Rustam Minnichanov, president i den ryska delrepubliken Tatarstan, bekräftar att en tonåring gripits, skriver nyhetsbyrån Interfax. En andra gärningsman uppgavs i det läget vara på fri fot, men sedan sade källor till ryska nyhetsbyråer att denne skjutits ihjäl.

Medier återger också uppgifter om en explosion efter skottlossningen på skolan.

Ett omfattande räddningsuppbåd skickades till platsen. Elever evakuerades till andra lokaler i närheten, där psykologer tittar till dem. Myndigheter ser det som en befarad terrorhändelse, och har skärpt bevakningen i hela staden, meddelar ryska inrikesdepartementet enligt Interfax.

Kazan har drygt en miljon invånare, och är därmed Rysslands sjätte största stad.