Energi · På gång

På gång

I dag, måndag, arrangerar Naturskyddsföreningen ett webbinarium om hur ett nytt skogsbruk som kan rädda klimatet.

10-12/1 Val till parlamentet i Kazakstan.

Kan ett nytt skogsbruk bromsa klimatkrisen och rädda naturen?

11/1 Naturskyddsföreningen bjuder in till ett webbinarium om skogsbruk. Mikael Karlsson visar hur ett nytt skogsbruk kan rädda klimatet och miljön. Han är expert på ekosystembaserat skogsbruk, ett skogsbruk som både ökar klimatnyttan och värnar naturen, samtidigt som lönsamheten är god. Tillsammans med att lämna det fossila samhället bakom oss, utgör detta en klar och tydlig väg till en verkligt hållbar framtid.

Folk och försvars rikskonferens

11/1 Folk och försvars rikskonferens genomförs digitalt med talare på plats i Stockholm. Programmet kommer att delas in i fem block per dag med ett tema per block som berör försvar, säkerhet och krisberedskap.

Ett år sedan första dödsfallet till följd av coronaviruset

11/1 Ett år sedan Kina bekräftar det första dödsfallet i viruset i Wuhan. En 61-årig man som smittats på marknaden ska ha dött den 9 januari.

EMA beslut om Modernas coronavaccin

12/1 Läkemedelsmyndigheten EMA i Amsterdam väntas ta beslut om godkännande av Modernas coronavaccin.

Ett år sedan första rapporterade fall av coronaviruset utanför Kina

13/1 Ett år sedan WHO rapporterar om det första coronavirusfallet utanför Kina, en kvinna som anlänt till Thailand från Wuhan.

Partiledadebatt

13/1 Partiledardebatt i riksdagen.

Att marknadsföra bilar med miljöargument - vad gäller?

14/1 Bil Sweden arrangerar ett digitalt seminarium om regler och riktlinjer gällande miljöpåståenden vid marknadsföring av bilar till konsument. Charlotte Söderlund från Konsumentverket, Gunilla Welander från RO, Jakob Rönnerbäck från RO, David Norrbohm från MRF, samt Anders Norén och Ulf Svensson från Bil Sweden medverkar.

Unikt miljömål i fransk domstol

14/1 Första domstolsförhandling i unikt mål där franska staten anklagas för att ha gjort för lite för att bekämpa klimatförändringarna.

Pressträff om omställningen på arbetsmarknaden

14/1 Trygghetsfonden TSL och omställningsorganisationen TRR håller en digital pressträff för att presentera omställningssiffrorna för 2020 tillsammans med en analys av arbetsmarknaden och en jämförelse med finanskrisen 2009. Caroline Söder, vd för Trygghetsfonden TSL och Lennart Hedström, vd för TRR, medverkar.

Val i Uganda

14/1 President- och parlamentsval i Uganda.

EU-kommissionen inviger Portugals ordförandeskap

14/-151 EU-kommissionen besöker Portugal för att officiellt inviga landets ordförandeskap i ministerrådet. Datumen är preliminära.

Förhandling inleds i mål om misstänkt ”ekofascistisk” attack på minkfarm

15/1 Nacka tingsrätt inleder huvudförhandling mot två unga män som åtalats för mordbrand efter att ha bränt ned en minkfarm i Sölvesborg.

Raoul Wallenberg hedras

17/1 Minnet av Raoul Wallenberg hedras med ljusceremonin Ljus för Raoul. Ljusceremonin hålls av Michael Wernstedt, styrelseledamot och barnbarn till Nina Lagergren, grundare av Raoul Wallenberg Academy. Tänd ett ljus där du är och följ ceremonin på play.rwa.se.

Världsreligionsdagen

17/1 I dag uppmärksammas Världsreligionsdagen.