Energi · På gång

På gång

I dag är det statsministerns frågestunds i riksdagen.

11/2 EU: Parlamentet röstar om sin syn på utvecklingen för kvinnors rättigheter, korruption i Ukraina och kärnkraft i Belarus.

Statsministerns frågestund

11/2 Statsminister Stefan Löfven svarar på frågor i riksdagen.

Kinesiskt nyår

11/2 Kinesiska nyåret.

1 år sedan sars-cov-2 fick sitt namn

11/2 Schweiz: För ett år sedan namngav det internationella organet ICTV det nya coronaviruset till sars-cov-2. WHO meddelar att sjukdomen som viruset leder till får namnet covid-19.

Manifestation utanför riksdagen

11/2 Animal Rebellion Stockholm har manifestation utanför Sveriges riksdag.

Henrik Arnstad om fascismens historia

11/2 Från mellankrigstidens italienska svartskjortor under Mussolini, via Adolf Hitlers tyska nazister, rumänska legionärer, spanska falangister, ungerska pilkorsare, finska lappo-män och så vidare, med slutpunkt i nutidens svenska Sverigedemokrater och Anders Behring Breiviks terrorism. Historikern och författaren Henrik Arnstad redogör i den här föreläsningen, baserad på boken ”Älskade facism”, för den moderna vetenskapens svar på den avgörande frågan: Vad är fascism?

Webbinarium: Arvsfonden ger stöd till projekt i hela Sverige

11/2 Känner du till att föreningar kan ansöka om pengar från Allmänna arvsfonden? Arvsfonden ger stöd till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet, till förmån för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Läs mer och anmäl dig på www.arvsfonden.se/webbinarium-11feb

Vintercyklingens dag på fredag

12/2 I dag är det dags för vintercyklingens dag. Syftet med dagen är att lyfta fördelarna med att cykla året om. För visst går det att cykla även på vintern, bara du klär dig rätt och tänker på säkerheten.

Dom mot polis vars skott mot en flyende bil dödade en tvåårig flicka

12/2 Belgien: Dom väntas mot polis vars skott mot en bil med flyende migranter dödade en tvåårig flicka.

80 år sedan första patienten behandlades med penicillin

12/2 Storbritannien: 80 år sedan engelsmannen Albert Alexander blev den första patienten som behandlats med injektioner av penicillin.

Öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim

13/2 Föreningen Mörkrets och kylans glada vänner arrangerar Öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim.

Vegoforum: Vego och djurrätt i journalistiken

13/2 Journalister, redaktörer och mediaforskare pratar om hur de ser att utvecklingen för vegofrågorna sett ut i media de senaste åren. Ett diskussionsämne är hur klimatfrågan lyft vegofrågan och hur det relaterar till djurrättsfrågan.

Love Run 2021

14/2 Det virituella loppet Love Run, som stöttar hjärtforskningen då både hälsan och forskningen mår bättre av motion. En som ska delta i årets Love Run är Erika Stigulfsdotter Holmström, 27 år i Stockholm som är mamma till Frida, nio månader som föddes med ett hjärtfel.

Val i Katalonien

14/2 Spanien: Regionalval i Katalonien.

Val i Kosovo

14/2 Kosovo: Parlamentsval.