Radar · Politik

M-ledamot anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot minderårig

En moderat riksdagsledamot anklagas för att ha haft olämplig sexuell kontakt med minderåriga i partiets ungdomsförbund.

En moderat riksdagsledamot anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot personer under 18 år. Ledamoten ska vid flera tillfällen ha kontaktat offren över nätet och vid minst ett tillfälle ha uppmanat en flicka att skicka bilder av sexuell karaktär, enligt Expressen. De unga kvinnorna är medlemmar i Moderata ungdomsförbundet, Muf, och händelsen utreds nu av partiledningen.

Anklagelserna mot riksdagsledamoten, som Expressen var först att skriva om, presenterades för Moderaternas partiledning på onsdagen. Enligt uppgifter till tidningen ska M-ledamoten vid flera tillfällen ha haft kontakt med minst en flicka från Moderata ungdomsförbundet, MUF, varvid han betett sig olämpligt. Han ska bland annat ha uppmanat flickan, som är äldre än 15 men yngre än 18 år, att skicka bilder av sexuell karaktär.

Ledamoten har också haft sexuell kontakt med flera andra minderåriga inom MUF, enligt uppgifter till SVT. 

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer bekräftar att partiet tagit del av anklagelserna och att det nu har inletts en intern utredning. Övriga i partiledningen, inklusive M-ledaren Ulf Kristersson, ska också ha blivit informerade om anklagelserna.

– Vi tar alltid sådana här uppgifter på stort allvar, och nu kommer vi reda ut vad som har hänt. Och det är en hantering som följer våra rutiner och riktlinjer för sådana här fall, säger han till SVT.

Själv dementerar riksdagsledamoten uppgifterna om att han ska ha haft olämplig sexuell kontakt med minderåriga.

– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, säger moderaten till Aftonbladet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV