Radar · Arbetskritik

Amazons ”självmordsbås” hånas på nätet

I sin strävan att bli ”världens bästa arbetsgivare” lanserade Amazon ett litet bås, AmaZen – ett “Mindful Practice Room” – som de anställda kunde gå in i för att få lugn och ro. Reaktionerna blev dock inte som Amazon tänk sig. Internet exploderade av hånfulla kommentarer.

Nyligen lanserade Amazons grundare Jeff Bezos att företaget inte bara skulle vara världens mest kundorienterade företag, utan även bli världens bästa arbetsgivare och världens bästa arbetsplats, enligt sajten Ehandel.

Så i slutet att förra veckan lanserades Amazon AmaZen, en liten telefon-box som skulle placeras ut på e-handlarens olika lager. Ett “Mindful Practice Room” där de anställda kan gå för att få lite lugn och ro och titta på olika former av lugnande videor.

Trots att tanken kanske var god så blev AmaZen inte väl mottaganden. Kort efter att Amazon lagt upp en kort video om AmaZen så exploderade nätet av elaka kommentarer. Där många menade att Amazon istället borde lösa de verkliga problemen på lagren.

AmaZen döptes snabbt om till  “Despair Closet” och ”gråtbås” och  “självmordsbås”.

Enligt sajten Ehandel menade många att en bajamaja hade varit mer användbar då tidigare kritik just riktats mot att arbetarna på Amazons lager inte har tillräckligt med tid att gå på toaletten.

Kritiken fick Amazon snabbt ta bort videon. Ni kan se en återuppladdad version här

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV