Radar · Integritet

Ny webbsatsning vill hjälpa funktionshindrade att hitta rätt sport

Racerunning är en av många parasporter som man kan hitta i Sverige.

Idag öppnar en ny webbsida som ska underlätta för funktionshindrade att hitta en passande träningsform nära hemmet. Devisen är att alla ska ha möjlighet till träning.

Det är sedan tidigare känt att personer med funktionsnedsättning rör på sig mindre än de utan funktionsnedsättning. För att ändra på det har Svenska Parasportförbundet tagit fram en ny webbsida som samlar information från föreningar som driver parasport i landet. 

– Målet med sajten är att fler personer med funktionsnedsättning ska bli fysiskt aktiva och hitta en idrott eller en träning som passar just den personen, säger Calle Delling, kommunikatör på Svenska Parasportförbundet, till e-tidningen Funktionshinderpolitik.

Den nya sajten, ParaMe. har bland annat en sökfunktion, där man kan fylla i var i landet man bor, vilken idrott man är intresserad av och vilken typ av funktionsnedsättning man har. På så sätt får man fram alternativ som kan vara relevanta och passande.

– Tanken är att besökaren ska bli inspirerad och hitta något som den tycker är roligt och vill prova på, säger Calle Delling.

På sajten hittar man också reportage och intervjuer med utövare på olika nivåer samt en rad praktiska tips av olika slag.

Omkring 200 föreningar är just nu anslutna till sajten, men förhoppningen är att det blir fler efter hand.

– Det finns parasport i så gott som alla idrottsförbund, men informationen är väldigt spretig. Nu samlar vi allt på samma ställe, säger Calle Delling till Funktionshinderpolitik.

Fakta: ParaMe

Sajten www.para-me.se drivs av Svenska Parasportförbundet med hjälp av finansiering från Allmänna arvsfonden. 
Sajten öppnar den 8 september och ska underlätta för den som vill hitta en lämplig träningsform i sitt närområde.
I dagsläget är 200 föreningar anslutna till sidan. 
Källa: Para-me.se, Funktionshinderpolitik.se

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV