Radar · Nyheter

Black Lives Matter – ny demonstration planeras i Malmö

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford i folkmassan vid demonstrationen till stöd för Black lives matter-rörelsen på Ribersborgsstranden i Malmö på torsdagen.

Förra veckans demonstration samlade drygt tusen deltagare – och i morgon är det dags igen. Ännu en Black lives matter-demonstration mot rasism planeras i Malmö, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Hittills har nära 2 000 personer via Facebook anmält sitt intresse för att delta på tisdag – och drygt 700 har svarat att de kommer.

Enligt polisen har någon tillståndsansökan för demonstrationen ännu inte kommit in, men man strävar efter att bevilja tillstånd.

Dock riskerar antalet deltagare återigen överstiga 50 personer.

– Allmänna sammankomster med mer än 50 personer är inte tillåtet och vi kommer behöva agera därefter för att kunna hålla det, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef i Malmö, till SVT.

Den förra demonstrationen i Malmö avlöpte lugnt utan att polisen ingrep – till skillnad från söndagens demonstration i Göteborg, som avslutades med oroligheter.

Fem personer anhölls och drygt 30 polisanmälningar har hittills gjorts efter att skyltfönster krossats och bilar stuckits i brand.