Intro

Rörelsemönster under ytan

Som monarken redan påpekat befinner vi oss i stilla veckan, och det var ju finurligt av honom att hitta en sådan passande ingång till sitt tal och att jag kan spinna vidare på det. I Ängelholm står flygen stilla, anställda sitter stilla i digitala möten och om inkomstklyftorna uppvisar förändringar så är det till fördel för de redan orimligt välbeställda.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán håller sig dessvärre i rörelse. Med coronapandemin som förevändning har han skaffat sig dekret att styra på obestämd tid och passar nu på att lägga ett lagförslag som ska förbjuda ändring av juridiskt kön. Förslaget är bara ett i raden av Orbáns utspel som sedan ett bra tag tycks leda Ungern i en obehaglig riktning. Läs mer om reaktionerna på utvecklingen i Charlotte Westers artikel.

Att USA:s utrikesdepartement terrorstämplar den ryska högerextrema organisationen Ryska imperiska rörelsen, som har kopplingar till svenska NMR, får väl ses ett tecken på att något rör sig i rätt riktning. Du kan läsa om bakgrunden i Björn Danielssons artikel, och sedan återgå till mindre upplyftande nyheter om säljakt.

Stilla veckan kallas även för passionsveckan, med syfte på Jesu lidande och inget annat. Så lid en smula och knyt näven i fickan med förvissning om att någon form av uppståndelse är i antågande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV