Radar · Miljö

XR gör symbolisk stängning av S och MP:s partihögkvarter

Aktivister från Extinction rebellion  gör en symbolisk nedstängning av Socialdemokraternas partihögkvarter.

Aktivister från gruppen Extinction rebellion utför nu flera aktioner vid Miljöpartiet och Socialdemokraternas partihögkvarter. ”De lyckas inte leva upp till sina egna mål”, säger Elvira Jonsson, en av aktivisterna på plats.

Aktivistgruppen Extinction Rebellion blockerar nu delar av Sveavägen där Socialdemokraternas partihögkvarter ligger. Det pågår också aktioner vid Miljöpartiets högkvarter på Pustegränd, där har aktivister sprutat kalkfärg på väggarna, satt upp affischer och fyllt deras whiteboards med meddelanden. Aktivister ska även ha försökt gå in i Socialdemokraternas partihögkvarter för att sätta upp posters och hänga ut en banderoll. Men inte lyckats.

– De använder bara vackra ord, säger Elvira Jonsson, en av aktivisterna som deltar.

Det gör också Elvin Landaeus, som även han befinner sig på Sveavägen.

– Vi har gjort en symbolisk nedstängning av partiernas högkvarter för att de sitter i regeringen och har ansvar att leda Sverige genom kriser, men de har misslyckats totalt med att adressera klimatkrisen. Målen är inte på väg att uppfyllas.

Polis ska vara på plats och har uppgett att de tänker lösa upp aktionerna. Aktivisterna  hade vid lunchtid ännu inte tagit beslut om de tänker göra fredligt motstånd eller upplösa manifestationerna.