Radar · Morgonkollen

Över 500 döda i coronaviruset

En mässhall har gjorts om till en sjukhussal i staden Wuhan.

Stor brist på sjukhussängar och vårdutrustning försvårar kampen mot coronaviruset i Hubeiprovinsen, där utbrottet startade, uppger Hu Lishan, andrechef i staden Wuhans styrande församling.

Under onsdagen rapporterades 70 nya dödsfall i regionen, där den totala dödssiffran nu är 549. Antalet personer som avlidit i sviterna av Wuhanviruset i hela Kina är nu 563.

Totalt är 28 000 personer smittade i Kina, varav över 20 000 i Hubeiprovinsen. En av de smittade är en nyfödd bebis, som fick sin diagnos 30 timmar efter födseln.

Flera storstäder i Kina har infört tuffa restriktioner på invånarna. I Hangzhou uppmanas människor via högtalare att inte gå ut, bära munskydd, tvätta händerna regelbundet och anmäla alla från Hubeiprovinsen – som man befarar kan vara smittade av viruset. I staden Zhumadian tillåts bara en person ur varje hushåll gå ut var femte dag, för att köpa förnödenheter.

Ytterligare tio personer ombord på kryssningsfartyget Diamond Princess, som ligger för ankar i karantän utanför Yokohama i Japan, har bekräftats smittade av viruset. Det gör att totalt 20 personer ombord på fartyget bekräftats sjuka, sedan en man som klivit av fartyget i Hongkong testat positivt för viruset.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV