Intro

Stekt bana och svampattack

Nej, Folkhälsomyndighetens drygt 500 anställda sysslar inte bara med corona – det finns också tid för knark. Ja, alltså frågor rörande missbruk och narkotika.

Dags att damma av narkotikastrafflagen. Inklusive kriminaliseringen av eget bruk och innehav. Det föreslår Folkhälsomyndigheten i sin nya rapport.
Syres reporter Charlotte Wester berättar mer.

”Den fjärde banan är stekt.”

Vem påstår det? Någon med insyn bakom kulisserna i en bowlingtävling? Nej, Syres Olof Klugman har pratat högtflygande planer med en källa på regeringskansliet. Arlandas planerade, fjärde landningsbana är varken immun mot corona eller miljömedvetna medborgare.

Malta har hyrt in tre privata fartyg som ska köra flyktingar tillbaka till det krigsdrabbade Libyen. Samtidigt har landet stoppat sina livräddningsinsatser med hänvisning till coronaviruset. Vår reporter Hanna Strid skriver om det idag.

Global uppvärmning och svampangrepp bildar en klart farlig kombo för våra alträd. Hör du till dem som mest förknippar alar med fästingbon? De har kapacitet till så mycket mer. Binda kväve till exempel. Jag har kikat lite på ny forskning om det växande svamphotet mot dem.

Rekommenderad åtgärd: Sväng in i tidningen!