Radar · Nyheter

Greenpeaceaktivister misstänkta för brott efter skyltbyte

Greenpeace bytte namn på Finansdepartementet till Klimat-, miljö- och omställningsdepartementet , med en uppmaning till finansminister Magdalena Andersson om att ställa om samhället.

Åtta aktivister misstänks för skadegörelse eller brott mot skyddslagen efter en aktion som genomförts utan tillstånd vid en regeringsbyggnad i centrala Stockholm.

Skadegörelsen bestod i ett namnbyte, där det nya namnet klimat-, miljö- och omställningsdepartementet sattes upp på finansdepartementets byggnad.

Bytet gjordes av Greenpeaceaktivister som vill se en samhällsomställning, uppger organisationen i ett pressmeddelande. Enligt organisationen bör klimatet, miljön och omställning stå i centrum när finansdepartementet gör satsningar för att hantera coronapandemin.

”Genom att styra de stora stimulanspaketen till omställningsåtgärder för smarta, hållbara, framtidssäkra industrier och sektorer kan Magdalena Andersson visa ledarskap på alla de plan som de akuta kriserna kräver”, säger Isadora Wronski vid Greenpeace Sverige i ett pressmeddelande.