Energi · På gång

På gång

Det pågår flera Pride denna helg.

3-5/9 Malmö: Malmö Pride invigs 3 september med öppningsfest på Malmö Opera, med uppträdanden av bland andra Sanna Nielsen. Festivalen bjuder på en lång rad programpunkter, både på plats och digitalt.

Östersund Pride

3-5/9 Östersund: Östersund firar Pride och arrangerar en rad digitala och fysiska evenemang under tre dagar.

Skolstrejk för klimatet

4/9 Nätvenemang: Fridays for future arrangerar digital skolstrejk varje fredag.

Dag för psykisk hälsa

4/9 I dag är det Dagen för ungas psykiska hälsa.

Pride Finspång

5/9 Nätevenemang: Pride Finspång arrangeras för tredje gången, detta år med en livesändning fullspäckad med tal, samtal, poesi och musik.

Trasdockans dag

5/9 Nätevenemang: Föreningen ATSUB (Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn) arrangerar Trasdockans dag för att bryta tystnaden kring våld och sexuella övergrepp på barn. Trasdockans pris delas ut till en person som bidragit till att förbättra för barn och öka kunskapen i samhället.

Dagen för välgörenhet

5/9 I dag är det internationella dagen för välgörenhet.

Glass walls Stockholm

6/9 Stockholm: Glass walls är en stillastående och fredlig demonstration där deltagarna står med skärmar och visar vad som verkligen händer i djurindustrin. Målet är att bli sedda av många och att prata med de människor som stannar och är intresserade.

Svampens dag

6/9 Denna dag firas Svampens dag.

Människan och havet 2.0

7/9 Nätevenemang: Miljömålsberedningen och Havsmiljöinstitutet arrangerar webbinarievecka om havets ekonomi och miljö, Människan och havet 2.0 (till 11/9), på temat ”Havets roll för att motverka klimatförändringar, hur påverkas havet i ett förändrat klimat och vad betyder det för utformningen av havspolitiken”.

Pris till Årets museum tillkännages

7/9 Visby: Museernas vårmöte hålls i Visby (till 9/9). Kulturminister Amanda Lind delar ut priset Årets museum.

Riksmötets öppnande

8/9 Stockholm: Riksdagens nya arbetsår börjar. Efter begäran av talman Andreas Norlén förklarar kung Carl Gustaf riksmötet öppnat.

Pandemier och djurindustrin

8/8 Nätevenemang: Djurens rätt och Arena Idé arrangerar digitalt seminarium om bristande djurhållning och risker för smittspridning under coronapandemin. Bland andra medverkar EU-parlamentarikern Malin Björk (v).

Hur mår jorden?

10/9 Nätevenemang: Världsnaturfonden (WWF) lanserar digitalt Living planet report – om läget för ryggradsdjuren och jordens biologisk mångfald.

Dagen för suicidprevention

10/9 Denna dag är det Internationella suicidpreventiva dagen.

Teckenspråkets dag

10/9 I dag är det Världsdagen för teckenspråk.

Föredrag: ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”

10/10 Nätevenemang: Göteborgs naturhistoriska museum arrangerar ett digitalt föredrag med Jack Werner, journalist och författare, om spökhistorier, moderna myter och hur man kan bli bättre på att vara källkritisk. Föredraget är en del av utställningen Trollbunden – folktro, fakta och fiktion.

Klimatstrejk Göteborg

11/9 Göteborg: Coronaanpassad klimatstrejk på Gustav Adolfs torg varje fredag. Det går också bra att medverka digitalt genom att lägga upp bilder i sociala medier. Arrangörer är Fridays for future och Klimatsamling.

Kulturarvsdagen

11/9 Denna dag är det Kulturarvsdagen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV