Energi · På gång

På gång

Den 3 september arrangerar Greenpeace ett webinarium om civil olydnad.

31/8 Blå tillväxt anordnar ett webbseminarium med samtliga riksdagspartiers sjöfartspolitiska talespersoner för att diskutera konkreta åtgärder för att skapa förutsättningar för en hållbar återstart för den svenska sjöfarten.

Hoppet – fotoutställning på Stockholm central öppnar

31/8 Stocholm: Sverige för UNHCR öppnar fotoutställning för att uppmärksamma att det är fem år sedan tusentals människor på flykt anlände till Stockholm central. Utställning innehåller porträtt på några av de personer som kom, om deras flykt, resa och etablering i Sverige tagna av fotografen Pieter Ten Hoopen.

Pressträff om Sveriges strategi för vaccin mot covid-19

31/8 Stockholm: Socialminister Lena Hallengren ger en uppdatering om arbetet med Sveriges vaccinstrategi. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson samt Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström deltar.

A sustainable start: Mål 17 – Grand finale

1/9 Stockholm: Sweco med flera bjuder in till ett avslutande och webbsänt seminarium på temat FN:s globala hållbarhetsmål. Denna gång nummer 17: ”Genomförande och globalt partnerskap”. På plats finns en lång rad deltagare för att diskutera ett gemensamt hållbarhetsarbete.

Barncancermånaden inleds

1/9 Barncancerfonden inleder barncancermånaden och kommer att genomföra aktiviteter runt om i landet för att uppmärksamma dem som drabbas och stötta forskningen kring barncancer.

Webbseminarium om Sveriges långsiktiga konkurrenskraft efter coronakrisen

1/9 Stockholm: Ilera-föreningen (International labour and employment relations association) håller webbseminarium om de ekonomiska och klimatmässiga effekterna av coronakrisen.

När vågar vi resa kollektivt igen?

1/9 Stockholm: Stockholms Handelskammare arrangerar seminarium om kollektivtrafikens förutsättningar under pandemin och hur en nystart för resandet ska fungera. Trafikborgarråd Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd Jens Sjöström (S), biträdande smittskyddsläkare på Smittskydd Stockholm Maria Rotzén Östlund med flera delar.

Höstens filmpremiärer presenteras

1/9 Stockholm: Svenska Filminstitutet och Film- och tv-producenterna presenterar höstens svenska långfilmspremiärer i närvaro av filmare och skådespelare.

Hur säkrar vi en rättvis klimatomställning?

2/9 Nätevenemang: Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna bjuder in till ett webbseminarium hur vi kan åstadkomma en rättvis klimatomställning, med fokus på två teman: Hur säkrar vi en hållbar och meningsfull sysselsättning? Hur säkrar vi samernas och ungas rättigheter när omställningen genomförs?

Forum för klimat och kulturarv

2/9 Nätevenemang: Riksantikvarieämbetet i samarbete med Stiftelsen Gaaltije, Jamtli och Länsstyrelsen i Jämtland arrangerar digitalt seminarium Forum för klimat och kulturarv. Om påverkan på fjällandskapet och rennäringen och fjällens träd och trädgränser.

Om den kontroversiella ålfiskefrågan

2/9 Nätevenemang: Östersjöcentrum håller digitalt seminarium om den kontroversiella ålfiskefrågan. Vid seminariet diskuteras ålen och ålfisket både utifrån socioekonomiska och naturvetenskapliga perspektiv, samtidigt som förvaltningen ges en röst.

Felixbarometern 2002

2/9 Nätevenemang: Felixbarometern presenteras under ett digitalt seminarium arrangerat av Felix. Vad krävs för att göra hållbara matval självklara? Rapporten visar vilka utmaningar och möjligheter vanliga svenskar ser kring hållbarhetsfrågor samt hur coronapandemin har påverkat dessa.

Malmö Pride

3-5/9 Malmö: Malmö Pride invigs 3 september med öppningsfest på Malmö Opera, med uppträdanden av bland andra Sanna Nielsen. Festivalen bjuder på en lång rad programpunkter, både på plats och digitalt.

Östersund Pride

3-5/9 Östersund: Östersund firar Pride och arrangerar en rad digitala och fysiska evenemang under tre dagar.

Olydiga medborgare – webinarium om civil olydnad

3/9 Nätevenemang: Vad är civil olydnad? Var kommer det ifrån och vad grundas det på? Och hur är det sammanflätat med det demokratiska system vi i dag tar för givet? Greenpeace arrangerar ett webinarium för den som vill veta mer om civil olydnad.

Statsministern träffar förbundskansler Angela Merkel

3/9 Tyskland: Statsminister Stefan Löfven på bilaterala överläggningar med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. De båda ledarna kommer samtala om EU-samarbetet framöver, de stora frågorna på EU:s dagordning samt aktuella händelser.

Skolstrejk för klimatet

4/9 Nätvenemang: Fridays for future arrangerar digital skolstrejk varje fredag.

Pride Finspång

5/9 Nätevenemang: Pride Finspång arrangeras för tredje gången, detta år med en livesändning fullspäckad med tal, samtal, poesi och musik.

Trasdockans dag

5/9 Nätevenemang: Föreningen ATSUB (Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn) arrangerar Trasdockans dag för att bryta tystnaden kring våld och sexuella övergrepp på barn. Trasdockans pris delas ut till en person som bidragit till att förbättra för barn och öka kunskapen i samhället.

Glass walls Stockholm

6/9 Stockholm: Glass walls är en stillastående och fredlig demonstration där deltagarna står med skärmar och visar vad som verkligen händer i djurindustrin. Målet är att bli sedda av många och att prata med de människor som stannar och är intresserade.