Radar · Morgonkollen

Grundskola stänger – personal smittad

Tomt klassrum.

Efter det att två personer i personalen konstaterats vara smittade av coronaviruset väljer Jönköpings största grundskola, Junedalsskolan, att hålla stängt den kommande veckan, skriver Jönköpings-Posten.

Beslutet fattades sent på söndagskvällen efter det att skolan nåtts av informationen om smittan.

”I samråd med Region Jönköpings smittskyddsläkare och skolläkare har Junedalsskolan därför beslutat att bedriva distansundervisning under vecka 14 med start måndag 30 mars”, skriver skolan i ett mejl till barnens föräldrar, enligt tidningen.

Det betyder att Junedalsskolan kommer att vara stängd fram till påsklovet nästa vecka. På skolan går drygt 820 elever i både grundskola och grundsärskola och undervisningen i grundsärskolan kommer att fortsätta som vanligt.

Landets gymnasieskolor, yrkeshögskolor och universitet håller redan stängt på grund av coronaviruset och bedriver distansutbildning, men grundskolor och förskolor ska enligt regeringen fortsättningsvis vara öppna.

En skola får dock besluta om stängning med kort varsel av exempelvis smittskyddsskäl eller arbetsmiljöskäl, på samma sätt som andra arbetsgivare, enligt Skolverket.