Radar · Morgonkollen

Dinamarca: Jag är inte rätt person att leda V

Rossana Dinamarca kandiderar inte till posten som V-ledare.

Rossana Dinamarca har varit en av förhandsfavoriterna att ta över partiledarrollen i Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt. Men nu meddelar hon att hon inte kandiderar.

”Jag har varit med i Vänsterpartiet i snart 30 år och tycker mig känna mitt parti bra. Jag vill föra partiet mot en tydligare vänsterposition, men känner inte att det finns tillräckligt stöd för det”, skriver hon på sociala medier.

Hon skriver vidare att hon de senaste dagarna återigen känt av det hårda klimat som kan råda internt inom V inför ett partiledarval: ”Det kommer jag inte utsätta mig för igen.”

Hon tycker att det finns andra personer som inte är kända för allmänheten som skulle göra jobbet bra, däribland Ida Legnemark och Tamara Spiric.

”Jag har dock kommit fram till att jag inte är rätt person att leda mitt parti efter kongressen i maj. Tack till alla som hört av sig, peppat och visat stöd.”

Dinamarca uppmärksammades i medier för två veckor sedan när P4 Väst rapporterade att hon kandiderade till partiledarposten. Det hela visade sig dock vara ett lurendrejeri.