Radar · Morgonkollen

Fler döda i coronaviruset än i sars

En läkare undersöker en patient i ett isoleringsrum ett sjukhus i Wuhan.

Fler än 360 människor har nu mist livet i sviterna av coronaviruset. Det är fler dödsoffer än i sarsepidemin i början av 2000-talet. Ett nytt sjukhus har färdigställts i Wuhan på bara en vecka för att hantera spridningen.

Ytterligare 57 personer har avlidit, varav 56 i den hårdast drabbade Hubeiprovinsen. Den officiella dödssiffran i landet är nu uppe i 361. Det betyder att det nya coronaviruset har skördat fler offer i Fastlandskina än vad sars gjorde 2002–2003, då 349 avled i landet.

1000 vårdplatser

På åtta dagar har Kina färdigställt ett av två nya sjukhus i den virusdrabbade staden Wuhan i Hubeiprovinsen. Det nybyggda sjukhuset ”Huoshenshan” har 1 000 vårdplatser för patienter drabbade av det nya coronoviruset.

Rekordbygget slår i dag upp portarna för sina första patienter.
Det andra nybyggda sjukhuset har plats för 1 600 patienter och kommer att öppna på onsdag.

Ytterligare drygt 2 800 personer har också bekräftats vara smittade med det nya coronaviruset i Kina, meddelar landets hälsomyndighet. De flesta av de nya fallen har konstaterats i Hubeiprovinsen. Sammanlagt är antalet smittade nu uppe i minst 17 200 i Kina.

Med symptom

Allt fler länder evakuerar sina medborgare från Wuhan, och flera av dem uppvisar symptom. Frankrikes hälsominister meddelar att 36 av 254 personer som senast evakuerats från Kina till landet på grund av virusutbrottet har sjukdomssymptom, 20 av dem var fransmän och 16 andra har flugits vidare till sina respektive hemländer.

De elva evakuerade svenskarna från Kina anlände till Sverige under söndagskvällen. Ingen av dem visar några symptom enligt Folkhälsomyndigheten.

Viruset har spridit till fler än 24 länder, trots att många regeringar infört reseförbud för människor från Kina.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV