Radar · Politik

Jägareförbundet hyrde ut jaktstuga till nazister

Jägareförbundets jaktvårdskrets Bokenäset i Västra Götaland har lurats att hyra ut sin jaktstuga till Nordiska motståndsrörelsen.

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har hyrt och haft möte i Svenska Jägareförbundets jaktstuga i Rotviksbro utanför Uddevalla. Jägareförbundets företrädare säger att de förts bakom ljust.

Det var på nationaldagen den 6 juni som NMR:s västkustgruppering Näste 2 hade sitt månadsmöte i Jägareförbundet stuga i Rotviksbro, skriver Bohusläningen.

Stugan tillhör Jägareförbundet Bokenäsets jaktvårdskrets och den lokala ordförande Klas Berndtsson berättar att gästerna till 90 procent är privatpersoner, som hyr stugan för att fira födelsedagar, dop och studenten.

Enligt  tidningen Svensk jakt var det en kvinna som hyrde stugan för en 35-årsfest. Men det visade sig senare vara NRM.

– Vi står absolut inte bakom detta. Vi har blivit lurade. Det vittnar om hur fega den här organisationen är, att de förtäcker sig som 35-årskalas. Det säger någonting om deras status i samhället, att de måste ljuga för att få tag i lokal, säger Klas Berndtsson till Bohusläningen, som under våren granskat nazistiska aktiviteter i Uddevalla.