Radar · Mänskliga rättigheter

Tonåring dog efter gruppvåldtäkt i Indien

En 19-årig kvinna i Indien dog av sina skador efter att ha utsatts för en gruppvåldtäkt.

En 19-årig kvinna i Indien dog idag av sina skador efter att ha utsatts för en gruppvåldtäkt. Kvinnans död har lett till starka reaktioner och protester i landet.

Kvinnan, som tillhörde Indiens dalit-kast, (även kallade ”kastlösa” eller oberörbara), attackerades och våldtogs enligt uppgifter av flera män i delstaten Uttar Pradesh den 14 september, skriver Al-Jazeera.

Hon hittades senare på ett fält i närheten och fördes till sjukhus med flera svåra skador. Hennes liv gick dock inte att rädda och hon avled idag på ett sjukhus i huvudstaden New Delhi.

Hennes död har lett till starka reaktioner och protester mot sexuellt våld mot kvinnor runtom i landet, inte minst bland daliter, rapporterar Al-Jazeera.

Under 2018 våldtogs i genomsnitt en kvinna var 15:e minut i Indien, enligt de senaste uppgifterna från regeringen. Situationen i delstaten Uttar Pradesh har beskrivits som en av de värsta i landet.

“Det finns nästan inget skydd för kvinnor. Brottslingar begår sina brott öppet” skriver Priyanka Ganhdi Vadra, ledare för det oppositionella Kongresspartiet i Indien, på Twitter.

Fyra män har gripits misstänkta för att ha kopplingar till våldtäkten.