Radar · Integritet

Stockholm pride blir digitalt

Coronapandemin sätter stopp för det fysiska pridefirandet i sommar.

Ingen parad på gatorna och inga fysiska möten, Stockholm pride flyttar till nätet. I slutet av november väntar Stockholm winter pride.

Coronapandemin får nu även Stockholm pride att lägga om planerna. Istället för en vecka av aktiviteter runt om i huvudstaden blir det tre dagar av digitala arrangemang i månadsskiftet juli-augusti. Det blir livesända seminarier, artistuppträdanden och även ett digitalt alternativ till den traditionsenliga paraden.

– Att ta ställning för alla människors lika värde är viktigare än någonsin i ett läge där människor inte haft möjlighet att träffa och stötta varandra, och många mötesplatser hållits stängda, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm pride i ett pressmeddelande.

Den som längtar efter ett fysiskt pridefirande får vänta till den 26 november då en fyra dagar lång festival invigs under namnet Stockholm winter pride.

– Vi har länge funderat på att lysa upp den mörka årstiden med ett vinter-event likt flera andra prideorganisationer i Norden och i år blir det äntligen verklighet, säger Vix Herjeryd.