Radar · Nyheter

Restriktioner mot corona återinförs i Sydkorea

Människor som misstänker att de har smittats av coronaviruset väntar för att testas i Seoulförorten Bucheon på torsdagen.

Smittspridningen ser ut att ha tagit fart igen i Sydkorea. Därför återinförs nu vissa restriktioner som tidigare lättats i landet, som då såg ut att ha lyckats bromsa spridningen av coronaviruset framgångsrikt.

Sydkorea drabbades tidigt hårt av coronaviruset, men lyckades med framgång stävja smittspridningen.

Efter att många av de införda restriktionerna började tas bort den 6 maj har dock en stor uppgång i antal fall noterats. De nya fallen har främst rapporterats från Seoul-området där hälften av landets befolkning bor.

På grund av ökningen kommer nu museer, parker och konstgallerier att stängas igen, meddelar hälsominister Park Neung-Hoo.

– Vi har beslutat att stärka alla karantänåtgärder i storstadsområdet i två veckor från i morgon till den 14 juni, säger han.

Invånarna uppmanas att undvika sociala sammankomster och folksamlingar, bland annat restauranger och barer. Även religiösa institutioner uppmanas att ta hänsyn till åtgärderna.

Däremot meddelads inga planer på att ändra på planen att stegvis öppna skolorna.

Om fler än 50 nya fall rapporteras under sju dagar i följd kommer regeringen att tvingas återinföra reglerna för socialt avståndstagande, enligt hälsoministern.

På torsdagen rapporterades 79 nya fall, vilket är den största siffran sedan den 5 april.