Energi · På gång

På gång

I dag, fredag, är sista dagen på Världsvattenveckan.

24-29/8 Nätevenemang: Ulricehamn Pride är en lokal manifestation för en bättre värld med och för alla – med ett starkt samlande fokus på det breda rättighetsarbete som specifikt gäller hbtqi-personer. En rad seminarier och workshops arrangeras.

Världsvattenveckan

24-28/8 Nätevenemang: Stockholm international water institute (SIWI) arrangerar en virtuell version av konferensen World water week (Världsvattenveckan). Årets tema är Water and climate change: Accelerating Action. Miljö- och klimatminister Isabella Lövin deltar i en panelsession tillsammans med ministrar på temat klimatåtgärder och vattentillgång.

Massaktion för klimatet

28-30/8 Stockholm: Extinction rebellion med flera, arrangerar en klimataktion. Aktionen kommer att bestå av flera coronasäkrade blockader, med flera olika risknivåer och olika budskap. Man deltar alltid efter egna förutsättningar.

Blockera Preemraff i Göteborg

28/8 Göteborg: Aktionsgruppen Stoppa Preemraff med flera, arrangerar en protest mot utbyggnaden av Preemraff i Lysekil. För ett tag sen kom Mark- och miljööverdomstolen med sitt beslut om att låta Preem gå vidare med sina planer att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil. Nu ligger beslutet hos regeringen som ska granska utbyggnaden.

Skolstrejk för klimatet

28/8 Nätvenemang: Fridays for future arrangerar digital skolstrejk varje fredag.

Annie Lööf (c) sommartalar

29/8 Stockholm: Centerpartiets partiledare Annie Lööf sommartalar och det blir hennes första offentliga framträdande efter föräldraledigheten. I samband med talet kommer det att hållas en pressträff.

Jonas Sjöstedt (v) sommartalar

30/8 Nätvenemang: Vänsterpartiets partiledare sommartalar i en livesänding på bland annat Facebook.

Val i Montenegro

30/8: Den 30 augusti är det parlamentsval i Montenegro.

Sjöfartspolitiskt webinar – Hur skapar vi en hållbar återstart?

31/8 Blå tillväxt anordnar ett webbseminarium med samtliga riksdagspartiers sjöfartspolitiska talespersoner för att diskutera konkreta åtgärder för att skapa förutsättningar för en hållbar återstart för den svenska sjöfarten.

A sustainable start: Mål 17 – Grand finale

1/9 Stockholm: Sweco med flera bjuder in till ett avslutande och webbsänt seminarium på temat FN:s globala hållbarhetsmål. Denna gång nummer 17: ”Genomförande och globalt partnerskap”. På plats finns en lång rad deltagare för att diskutera ett gemensamt hållbarhetsarbete.

Barncancermånaden inleds

1/9 Barncancerfonden inleder barncancermånaden och kommer att genomföra aktiviteter runt om i landet för att uppmärksamma dem som drabbas och stötta forskningen kring barncancer.

Webbseminarium om Sveriges långsiktiga konkurrenskraft efter coronakrisen

1/9 Stockholm: Ilera-föreningen (International labour and employment relations association) håller webbseminarium om de ekonomiska och klimatmässiga effekterna av coronakrisen.

När vågar vi resa kollektivt igen?

1/9 Stockholm: Stockholms Handelskammare arrangerar seminarium om kollektivtrafikens förutsättningar under pandemin och hur en nystart för resandet ska fungera. Trafikborgarråd Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd Jens Sjöström (S), biträdande smittskyddsläkare på Smittskydd Stockholm Maria Rotzén Östlund med flera delar.

Höstens filmpremiärer presenteras

1/9 Stockholm: Svenska Filminstitutet och Film- och tv-producenterna presenterar höstens svenska långfilmspremiärer i närvaro av filmare och skådespelare.

Hur säkrar vi en rättvis klimatomställning?

2/9 Nätevenemang: Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna bjuder in till ett webbseminarium hur vi kan åstadkomma en rättvis klimatomställning, med fokus på två teman: Hur säkrar vi en hållbar och meningsfull sysselsättning? Hur säkrar vi samernas och ungas rättigheter när omställningen genomförs?

Om den kontroversiella ålfiskefrågan

2/9 Nätevenemang: Östersjöcentrum håller digitalt seminarium om den kontroversiella ålfiskefrågan. Vid seminariet diskuteras ålen och ålfisket både utifrån socioekonomiska och naturvetenskapliga perspektiv, samtidigt som förvaltningen ges en röst.

Felixbarometern 2002

2/9 Nätevenemang: Felixbarometern presenteras under ett digitalt seminarium arrangerat av Felix. Vad krävs för att göra hållbara matval självklara? Rapporten visar vilka utmaningar och möjligheter vanliga svenskar ser kring hållbarhetsfrågor samt hur coronapandemin har påverkat dessa.

Malmö Pride

3-5/9 Malmö: Malmö Pride invigs 3 september med öppningsfest på Malmö Opera, med uppträdanden av bland andra Sanna Nielsen. Festivalen bjuder på en lång rad programpunkter, både på plats och digitalt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV