Radar · Nyheter

En person död under protester i Libanon

Bankerna ses som en symbol för den finansiella och ekonomiska krisen och blir ofta en måltavla för demonstranters ilska i Libanon.

En demonstrant har skjutits ihjäl i Tripoli i norra Libanon, enligt sjukvårds- och säkerhetskällor. Staden har skakats av våldsamma protester under måndagskvällen och natten, då bland annat flera banker vandaliserades.

Soldater sköt i luften och använde tårgas och gummikulor för att skingra folkmassorna, enligt en säkerhetskälla som uppger att den döde är en man i 20-årsåldern.

Enligt armén kastades en brandbomb mot ett av deras fordon och två soldater uppges ha fått lättare skador av en handgranat. Armén har lagt skulden på ”ett antal infiltratörer” och uppmanade fredliga demonstranter att lämna gatorna.

Libanons banker har varit en vanlig måltavla under de storskaliga protester som skakat landet sedan förra året. Missnöjet grundar sig i den ekonomiska krisen, som har lett till valutakollaps, inflation och allmänt försvårade levnadsförhållanden för libaneserna.