Radar · Politik

Fredrick Federley lämnar tillfälligt politiken

Fredrick Federley (C) lämnar politiken.

Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley tar en paus från sina politiska uppdrag och lämnar tillfälligt politiken av personliga skäl, uppger han på sociala medier.

”Jag har under längre tid mått väldigt dåligt, vilket har eskalerat den senaste tiden. Jag känner att jag just nu inte kan fokusera på mitt politiska uppdrag. Jag har fallit i bitar och behöver samla ihop mig själv, läka och hämta styrka”, skriver han på Facebook.

Toppolitikern var ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund mellan åren 2002 och 2007. Han valdes in i riksdagen i samband med valet 2006. Sedan 2014 har han representerat partiet i EU-parlamentet. Federley är även andre vice partiordförande för Centerpartiet.

”Mitt fokus nu kommer ligga på att återhämta mig, koppla bort politiken och för att kunna komma tillbaka hel och med nya krafter längre fram”.

TT har sökt Federley för en kommentar.

Det är inte möjligt i dag eller i de närmaste dagarna. Fredrick mår väldigt dåligt och kommer inte att uttala sig till någon, säger hans pressekreterare Morgan Berglund-Williams.