Radar · Nyheter

Två biljoner dollar till hushåll i USA

Virusspridningen har fått USA att föreslå det största ekonomiska stödpaketet i landets historia.

För att hjälpa till att stabilisera den ekonomiska situationen för hushåll som drabbats av coronautbrottet har den amerikanska senaten röstat ja till ett rekordstort stödpaket.

Två biljoner amerikanska dollar ska kunna fördelas till företag, sjukhus och som engångssummor på motsvarande 12 000 svenska kronor till amerikanska medborgare som drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Detta efter att den amerikanska senaten nu har röstat ja till det gigantiska stödpaketet motsvarande omkring 20 000 miljarder kronor, rapporterar Ekot.

Representanthuset kommer rösta om förslaget senare i veckan.

Tre republikanska senatorer påpekade tidigare att en del förändringar krävdes för att de skulle rösta ja till demokraternas förslag, bland annat för att människor trots de statliga extrapengarna ska ha incitament att återgå till sig arbete så snart de kan, rapporterade The Washington Post.

Beslutet om att ge hushållen ekonomisk hjälp följer på president Donald Trumps uttalanden om att sänka löneskatten under en åttamånadersperiod. Det statliga stödet och skattelättnaderna är det största nödhjälpspaketet i amerikansk historia, rapporterar The Washington Post.

Det ska snarare ses som nödhjälp till de amerikanske medborgarna än ett ekonomiskt stimulanspaket, enligt den republikanske senatorn Mitch McConnell.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV