Radar · Nyheter

Världen fortsätter försiktigt öppnande

Italienare på ett torg i centrala Rom i söndags.

Med den nya veckan kommer nya lättnader i de restriktioner som världens länder har infört för att stoppa spridningen av coronaviruset.

I större delen av Italien öppnar nu gym och badhus, enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa.

För att undvika smitta införs dock hårda regler för verksamheterna, bland annat måste gymbesökare hålla två meters avstånd till varandra, och simanläggningarna får inte släppa in fler badgäster än att varje person har sju kvadratmeter bassängyta för sig själv.

I den hårt drabbade regionen Lombardiet, där bland annat Milano ligger, får sim- och träningssugna hålla sig till tåls ytterligare en vecka.

I Tyskland ska fler tåg börja rulla. På en presskonferens vid lunchtid ska Deutsche Bahn presentera detaljer kring den utökade tidtabellen, skriver tyska medier.

Samtidigt väntas järnvägsbolaget lansera en ny funktion i sin app, som ska göra det möjligt för resenärer att se vilka tåg som är relativt fullbokade, så att det blir möjligt att välja andra anslutningar, enligt Der Spiegel.

 Indien återupptas den inrikes flygtrafiken efter två månader, enligt The Times of India. Den första flighten mellan Delhi och Pune lyfte 04.45 på måndagsmorgonen.