Radar · Morgonkollen

Färre nya coronafall i Sydkorea

Människor med ansiktsmasker i Seoul i Sydkorea.

Ytterligare 60 personer har bekräftats ha insjuknat i coronaviruset i Sydkorea, rapporterar landets smittskyddsmyndighet. Det är färre än de senaste dagarna. Och i Vietnam uppges viruset inte längre finnas.

Antalet nya fall i Sydkorea är det lägsta antalet av nya fall på fyra dagar, och innebär att totalt 893 personer har smittats i Sydkorea, det värst drabbade landet efter Kina. En person till har avlidit, vilket gör att antalet smittade som avlidit i Sydkorea är åtta.

En italiensk läkare som besökte kanarieön Teneriffa har insjuknat, och isoleras på sjukhuset Quirón, uppger Kanarieöarnas regionpresident Ángel Víctor Torres på Twitter.

I Kina, där utbrottet antas ha startat i staden Wuhan, avled ytterligare 71 personer som smittats av viruset på måndagen. Det är ungefär hälften så många som avled på söndagen. Antalet nya smittade var dock något fler, 508 jämfört med 409, de flesta i den hårdast drabbade provinsen Hubei.

De senaste dagarna har flera provinser lättat på kontrollåtgärder mot spridningen, men landets nationella vårdmyndighet meddelar att man fortsätter med de strikta handlingarna i Hubei. Det handlar bland annat om att hindra människor från Wuhan att lämna staden.

En fjärde person som var passagerare ombord på kryssningsfartyget Diamond Princess, där minst 691 insjuknat i covid-19 har avlidit, rapporterar NHK.

Vietnams vårddepartement meddelar att alla de 16 patienter som bekräftats bära på viruset i landet tillfrisknat, och att man inte har haft några nya fall sedan den 13 februari.