Glöd · Debatt

”Är munskydd verkligen lösningen?”

Repetition inför ett uppträdande på Kinas nationaldag den 6 oktober.

DEBATT Det här med munskydd ventileras rätt frekvent, ska vi ha det eller inte, är det tryggt eller inte? Måste vi alla ha någon som berättar för oss vad vi ska göra, eller kan vi tänka själva, kanske? Om jag känner mig tryggare med ett munskydd, då är det väl fritt fram att använda det, och hålla avstånd och tvätta händerna som vanligt.

Egentligen behöver vi inte diskutera saken överhuvudtaget, eftersom var och en kan göra som den vill. Däremot ska man ha i minnet att coronasmittan startade i Kina, ett land där alla går i munskydd jämt vad det verkar. 

Funderar man vidare då så kommer man ofelbart in på tanken … jaha, hur tryggt känns det då? Alltså kvarstår Tegnells slutsats, det ger en falsk trygghet, och fortsättningen bör då vara: håll avstånd, tvätta/sprita händerna. En annan tanke som dyker upp är att allt verkar ha med djursmitta att göra kanske någon kunde börja fundera på om vi inte borde ge våra djur en bättre levnadsmiljö. Då mår de bättre och smittar inte heller oss människor.

Skippa minkfarmerna alltså, så även stordrift av kyckling och broiler. Låt kossorna gå ute på sommaren och ha inte stora djurmarknader i Kina. Enkelt, inte sant? Solklart tycker jag!